Kawka BOCIANEK

17,99 zł

Nowy

Kawka Bocianek – mieszaka składników naturalnych, przygotowana dla matek karmiących naturalnie – suplement diety

 

Naturalna Kawka Bocianek została stworzona z myślą o matkach karmiących naturalnie – to suplement diety bazujący na starannie wyselekcjonowanych składnikach, sposobem przygotowania przypominający zaparzanie kawy. W pełni naturalny i bogaty skład, szczególnie polecany matkom, które ze względu na karmienie naturalne zrezygnowały z picia prawdziwej kawy.

 

Kawa Bocianek ma postać drobno zmielonych, częściowo prażonych składników. Korzeń marchwi, słód jęczmienny, nasiona lnu, liście babki brodawkowatej, owoce anyżu, nasiona rzeżuchy i owoce czarnej porzeczki dostarczają wiele wartościowych mikro i makro elementów. Kawkę zaparza się podobnie jak zwykłą kawę, jej składniki szybko opadają na dno dając zielonkawo-brązowy napar. Oczywiście nie zawiera kofeiny, dlatego może być bezpiecznie stosowana przez matki karmiące naturalnie.

 

Kawa Bocianek nie jest typową mieszanką laktacyjną, bo ma znacznie szersze działanie niż większość konkurencyjnych produktów dostępnych na rynku. Opierając się na tradycyjnej wiedzy na temat naturalnych jej składników możemy oczekiwać na:

 

  •          działanie mlekopędne – marchew, słód jęczmienny, rzeżucha, anyż,
  •          ułatwienie trawienia - len, anyż,
  •          dostarczenie witamin i mikroelementów – czarna porzeczka, brzoza brodawkowata

 

Kawa Bocianek - jej skład został opracowany na bazie tradycyjnej wiedzy o ziołach, a także najnowszych wyników badań naukowych. Bezpieczeństwo stosowania Kawki Bocianek zostało potwierdzone stosownymi badaniami.

 

Kawka Bocianek zgodnie z zaleceniami EMA (European Medicines Agency)  nie zawiera kopru włoskiego.

 

Kawka Bocianek – skład:
prażony korzeń marchwi (Daucus carota) 40%; słód jęczmienny   (Hordeum vulgare) 15%; nasiona rzeżuchy (Lepidium sativum L.) 10%; prażone nasiona lnu (Linum usitatissimum) 10%; owoc anyżu (Pimpinella anisum(Anisum vulgare) 10%; liście brzozy brodawkowatej (Betula pendula) 10%; owoc czarnej porzeczki (wytłoka) (Ribes nigrum fruticosus) 5%;